Toplumun her kesiminde dijitalleşme farkındalığı oluşturma ve dijital dönüşüm hakkında toplumsal bilgilendirme yapmak.
Dijital girişimciliğin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Dünya üzerinde en hızlı büyüyen firmalar dijitalleşmeye yönelik iş yapan firmalardır. Ülkemizin de hızlı kalkınması için teknoloji ve bilişim alanlarına girişimciliği arttırmalıyız.
Dijitalleşme beraberinde bir çok mesleği getirmekle beraber bazı mesleklerin de yok olmasına neden olacaktır. Eğitimde hem eğitim sistemi açısından hem de eğitim müfredatı ve konuları açısından dijitalleşmeye daha fazla yer vermek gerekmektedir.
Ülkemizin en önemli ekonomik dinamiği olan KOBİ'ler dijital dönüşüm ile kalite, verimlilik, karlılık, hız konularında rekabet avantajı yaşayacaklardır. Dahası dijital dönüşümü gerçekleştirmezlerse, Global ölçekteki firmalarla rekabet edemeyip yok olabilirler. Malzeme, üretim metodu, finans, işgücü, makine faktörlerinin tamamı dijital dönüşümün etkisi altında çok hızlı değişmektedir. KOBi'ler dijital dönüşümde doğru konumlanmalıdır.
Çukurova Kalkınma Ajansı'nin Teknik Destek Programı kapsamında Proje Döngüsü Yönetimi eğitimi düzenlenerek üyelere Proje Yönetimi konusunda detaylı bir eğitim verilecektir.
Mesleki Eğitimler konusunda çalışma yapan ADASO Komitelerinde "Dijital Meslekler" gündemi oluşturulacaktır.
Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Kamu Kuruluşlarının buluştuğu Diyalog'18 Zirvede, Dijitalleşme alanındaki dernek hedeflerimize uygun proje ve işbirliği görüşmeleri yapmak.
Dijital Girişimcilik ve Kalkınma Derneği'ne üye olmak için burdan başvuru yapabilirsiniz.